Doorgaan naar hoofdcontent

Curacao

Hoe krijgen we het toch voor elkaar om zoveel pech met de vluchten te hebben.
We zijn vanochtend vroeg opgestaan om onze vlucht naar Miami te nemen. Zitten we in het vliegtuig dus word er naar 1,5 uur vliegen de mededeling gedaan dat de weerradar kapot is, dus dat we een landing in Atlanta moeten maken. Ja, aangezien we over een orkaan moeten vliegen in Florida is het wel handig om een weerradar te hebben. Uiteindelijk komen we aan in Miami met 3 uur vertraging. Gelukkig heeft onze aansluitende vlucht naar Curacao ook vertraging anders hadden we deze gemist. We hadden niet 5 minuten later moeten komen anders hadden we niet meer kunnen inchecken.
Eenmaal in het vliegtuig krijgen we weer een mededeling.....1 motor start niet .......nee!!! hoe veel pech kun je hebben met de vluchten. Uiteindelijk met 4 uur vertraging zijn we aangekomen in Curacao. 

03/09 (porto marie)

Ons verblijf hier ziet er super uit! Gezellig aangelegd en leuke eigenaars.
Vandaag tijd om te ontspannen en bij te komen van de lange reis.
Hoe kun je dat beter doen dan op een mooi wit zandstrand.
Vandaag hebben we porto marie uitgekozen en dit was een hele goede keuze.
Mooie azuur blauwe zee, met witte stranden, leuk eet tentje en je kunt hier snorkelen.

Het leuke is dat je onderweg nog een grote plas tegen komt met allemaal flamingo's, erg leuk om even te stoppen. Erg leuk om ze zo vrij in de natuur te zien.


04/09 (zanzibar)

We zijn vanochtend als eerste naar de zaal geweest, deze was hier om 09:30, dus lekker vroeg.
Ook hier kwamen we erachter dat de wereld klein is. Er zit hier een stel die Remko kent toen hij nog maar 2 was, hoe toevallig. Dat was niet het enige, ik sprak een zuster aan en zei tegen haar dat zij heel veel leek op een zuster uit Suriname, blijkt dit haar zus te zijn! Blijkt dat we haar ook ontmoet hebben vorige maand in Nederland. Wat is de broederschap toch geweldig! 

Onder de zaal heeft het heel hard geregend dus het was heerlijk afgekoeld....voor zo lang het duurde.
Het bleek hier in maanden niet geregend te hebben.
In de middag zijn we naar Zanzibar  gegaan, je hebt daar ook allemaal eetgelegenheid.
Ik vond het in vergelijking met de dag daarvoor wel iets minder.
Denk dat we gewoon al verwend waren met het geweldige uitzicht de dag ervoor.
De kinderen hebben zich wel vermaakt met krabben vangen, ook kan je hier snorkelen boven een gezonken boot, maar niet aan mij besteed, krijg al de kriebels als ik eraan denk.

Uiteindelijk hebben we hier niet gegeten, maar bij Mei Mei, een groot landhuis en erg gezellig.
En bovendien heerlijk eten met Live muziek.


05/09 (Dolfin academy, Lion Dive & Beach)

Vandaag was het dan zover dat Luke zijn assistent trainers cursus mag doen en Zoë mag zwemmen met dolfijnen, dus hier is de school ook begonnen.......de dolfijnen school.
Dit was zeker een geslaagde dag.
Luke mocht op het platform zitten met de show, hij heeft les gehad over de dolfijn, hij mocht de trainer helpen, ook bij de encounter. Luke had de dag van zijn leven, je zag hem intens genieten. Morgen mag hij de 2de deel van de cursus doen en hij heeft er al volop zin in!
Zoë mag samen met Remko zwemmen met de dolfijnen.
In het begin was het spannend, maar de spanning was er snel genoeg af, ook Zoë heeft intens genoten van de dolfijnen. Dit is echt een unieke plek om dit te doen. Helaas was Zoë net 4 weken te jong om ook de assistent trainer cursus te doen, maar ze genoot ook van Luke dat hij het zo leuk vond


Hiernaast ligt een erg mooi strand, daar hebben we nog even nagenoten. 
Ook dit is een erg mooi stukje curaçao, met een gezellig eetgelegenheid.
Morgen gaan we hier nog maar eens naartoe, Luke naar de dolfijnen school, wij aan het strand. Ideaal  zo'n strand op 5 min afstand van de school. Luke had nog wel huiswerk meegekregen, de handgebaren. Hij moet morgen helpen in de show, dus hij moet de gebaren goed uit zijn hoofd weten.


06/09 (Dolfin academy)

Vandaag heeft Luke Zijn dag afgerond als assistent trainer. Hij heeft meegedaan in de show en mocht handsignalen geven aan de dolfijnen. Hij heeft ze laten springen en laten zwaaien.
Ook mocht hij vandaag nog zwemmen met de dolfijnen.
Aan het eind van de dag heeft zijn diploma gehaald waardoor hij naar level 2 mag van de cursus.
Dit is een andere cursus en mochten we ooit nog op Curacao komen mag hij meteen naar level 2.
Hij is zo enthousiast dat hij erover nadenkt om trainer te worden. hij heeft al informatie ingewonnen wat je daarvoor moet doen.
Hij is volop aan het lezen en studeren over dolfijnen. Wel zei hij, "mama is dit goed te combineren met de zaal en de velddienst? " Wat een heerlijk jong is het toch!
Om half 5 is hij klaar, met een boekwerk over dolfijnen, een toets, een t-shirt met assistent trainer en een foto erop en een diploma op zak.
Luke is er bijna niet weg te slaan en wil aan het eind ook nog even bij de show kijken voordat we papa en Zoë opzoeken die inmiddels alweer aan het strand liggen.
Wat ook er leuk is dat hier van die enorme leguanen op het strand lopen, ook een foto waard natuurlijk.
Weer een geslaagde dag!


07/09

Na wat intensieve dagen zijn we vandaag heerlijk even thuis gebleven.
We hebben vanavond vergadering dus dan kunnen we ons nog even voorbereiden en zijn de kinderen vanavond niet uitgeput. Dat hadden we toch verkeerd gedacht want de kinderen waren voor het eind van de vergadering diep in slaap. Ook vandaag kwamen we er weer achter dat de wereld echt klein is en dat zal vast niet de laatste keer zijn. Zo vaak dat we iemand tegen komen met gelijke kennissen.


08/09 (Playa Lagun)

Vandaag zouden we proberen om met schildpadden te snorkelen. We hadden een tip gekregen waar we moesten zijn, met bijna 100% garantie dat je ze dan ook echt tegen komt.
Wij met volle moet daar naartoe, maar we konden het helaas niet vinden.
Ik had gelezen op internet dat er hier ook een strand is waar er kans is om ze te zien, dus besloten daar dan maar naar toe te gaan. Niet heel bijzonder strand, maar wel een geweldige onderwaterwereld. Maar ja wat is niet bijzonder, ook hier is het strand wit, met een azuurblauwe zee......
Uiteindelijk aan het eind van de dag hebben we er een gezien.
Remko en Luke waren ver het water op en Zoe en ik aan de kant. En je zult het niet geloven maar er zwemt er gewoon 1 voor onze voeten langs! Remko en Luke snel terug en die hebben hem gevolgd tot hij weer de diepte in verdween.
Uiteindelijk is dit een voorproefje van een nog veel mooiere ontmoeting van deze geweldige dieren!

In de avond nog kennis gemaakt met Willemstad en wat is dit een leuke stad.
Toch echt wel anders dan we ons hadden voorgesteld.


09/09 (Playa Grandi, Grote Knip)

Vandaag opnieuw een poging om de schildpadden te spotten, en wat bleek we moesten gewoon net wat verder doorrijden. We hadden als tip meegekregen om voorbij grote knip te rijden en dan zie je geverfde bomen en daar moet je in. Als je van de andere kant, dus echt vanaf westpunt komt zie je ook het bordje staan Playa Grandi. Wij waren zo blij dat we het gevonden hadden!
De kinderen waren nog niet in het water of we hoorde al geschreeuw......schildpad, schildpad!
Wat een geweldige ervaring! Er waren momenten dat we er gewoon 3 om ons heen hadden zwemmen. 
Dit is echt de beste plek om schildpadden te zien, en de vissers zeiden dat als de vissersboten aan het eind van de dag terugkomen er nog veel meer schildpadden zijn.


Aangezien we vanochtend heel vroeg waren zijn we doorgereden naar Grote knip.
 Een wit poederstrand, met azuurblauwe zee.
Onder water is het net of je in een zwembad zwemt zo helder en ver kun je kijken.
Dit is niet echt een snorkelstrand, maar wel erg mooi!
We kwamen hier ook 2 broeders tegen, met hun standje, geen verkeerde plek voor de dienst.


10/09 (Playa Grandi)

Ja ook vandaag wilde de kinderen weer tussen de schildpadden zwemmen, dus op naar play Grandi.
Het blijft toch leuk om te zien de vissers die hun vangst aan de kant schoonmaken.
Het is dus ook niet het mooie strand wat je van Curacao verwacht, maar dit heeft wel iets, alle kleine vissersbootjes, vissers die aan het werk zijn.
Al het visafval gaat zo de zee in, dus jullie begrijpen wel waarom dit het favoriete plekje van de schildpadden is. Ook vandaag weer volop schildpadden, dus de kinderen hebben zich dus wel een aantal uur vermaakt hier. 


Vandaag een beetje op tijd naar huis want we moeten alweer gaan pakken.
Morgen vliegen we naar Suriname en dan begint het echte avontuur pas.
We vliegen wel pas om 19:45 dus we hebben morgen ook nog even om te genieten.
Hopelijk gaat onze vlucht op tijd..... er moet toch wel 1 vlucht goed gaan....
Heb er wel een hard hoofd in want hier is op het nieuws dat Inselair kampt met lange vertragingen......



Reacties

  1. Hoi lieve vriende . Wat een mooie foto's van Curaçao. En wat hebben jullie veel mogen zien.Hoop dat jullie nu goed zijn aangekomen in Suriname. En jullie een beedje kunne gaan setellen. Liefs fam margey

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Road to Apoera

We wisten dat de weg naar apoera een avontuur zou gaan worden, maar wat voor een avontuur het geworden is dat was zelfs voor ons nog een verrassing. We knew that the road to Apoera was going to be an adventure, but it was an adventure that even surprised us. Je kunt apoera bereiken met de boot vanuit Nickerie waar wij wonen of met de auto vanuit Paramaribo. De route met de auto is een route van ongeveer 8 uur over een bouxiet weg dwars door de jungle van Suriname, dat is een weg die je ooit gereden moet hebben, dus wij gaan over de weg. Er gaan verschillende verhalen de ronde of je deze weg nu wel of niet moet rijden, en wel of niet alleen. Onze informatie komt van iemand uit apoera dus voor ons het meest betrouwbaar. Wel goed voorbereiden, maar de weg is goed te doen is ons verteld. We dachten, we nemen het zekere voor het onzekere, dus de auto volgepakt met nood pakket, voor wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Want ja er zijn stukken bij waar je geen telefoo

Apoera - Blanche Marie

Na een lange reis waren we blij in apoera te zijn aangekomen. We mochten de komende week bij Romano en Trifosa logeren. Ze hebben een leuk gezellig huis boven de koninkrijk zaal. We hebben genoten van Romano's kookkunsten en de heerlijk warme douche, want die hebben wij niet. We waren hier ook met oudjaar en we zijn ons kapot geschrokken van het vuurwerk, het leken wel bommen die afgingen en dat is niet overdreven. Dat soort vuurwerk is echt illegaal in Nederland. Dat was echt een nieuwe beleving. Zoë raakte er zelfs door in paniek en Luke...... Ik zei altijd, als Luke slaapt kun je een bom laten vallen. Nou dat is zeker waar 😂 After a long journey we were glad to have arrived in Apoera. We were staying the week at Romano Trifosa. They have a nice cozy house above the kingdom hall. We enjoyed Romano's cooking and the delicious hot shower, because we do not have one. We were here New Year's Eve and we are devastated shocked by the fireworks, it seemed like bombs

Bakaaboto

It's vacation for the childeren and that means that we are in the city (paramaribo) Het is vakantie voor de kinderen dus dat  wil zeggen dat we weer naar de stad (paramaribo) zijn.  The first day there was a circuit assembly. It was nice to meet old friends that we got to know two years ago, to see new friends and to meet new people. De eerste dag hier was er kringvergadering. Erg leuk om oude vrienden te zien die we twee jaar geleden hier hebben leren kennen, nieuwe vrienden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten . We are staying whit friends and they arrange to go somewhere. The water there was too high, so they arrange that we are going to bakkaboto's. We are staying near lelydorp, so we have to drive for 2,5 hour's and that means to get up early. Degene waarbij we logeren hadden iets geregeld om naartoe te gaan. Het water bleek te hoog te zijn dus hebben ze op het laatste geregeld dat we naar bakkaboto gaan. We verblij