Doorgaan naar hoofdcontent

Arrival Nieuw Nickerie

16/09
We zijn aangekomen in onze nieuwe woonplaats, het was een lange rit van 4 uur maar we zijn er!
Het blijft toch elke keer vreemd als je van de stad komt en dan Nickerie binnen komt rijden. Het is dan net of je weer even in Nederland bent, alleen de palmbomen passen niet in het plaatje. 
We hadden vanochtend alles ingepakt met het idee dat de container ook naar Nickerie zou gaan, maar dit was helaas niet het geval. Omdat het weekend ertussen zit zal dit pas maandag worden.

Gelukkig is onze woning nog gemeubileerd met aankomst dus we kunnen er gewoon in. 
Ze hebben het huis opgeknapt voordat we kwamen, het huis en binnen is alles geschilderd.
Het ziet er goed uit! We hebben deze dagen gebruikt om alles een keer goed te poetsen, zodat alle spulletjes er straks zo in kunnen. 
Zoë vond het te lang duren en is maar mee gaan helpen zodat ze ook nog even naar het zwembad kan.


16/09
We arrived at our new home, it was a long drive of 4 hours but we are here!
It remains strange every time when you come from the city and then Nickerie comes riding inside. It is as if you're back here in the Netherlands, only the palm trees do not fit into the picture.
We had packed all morning with the idea that the container would go to Nickerie, but unfortunately this was not the case. Because the weekend is between it will be until Monday.

Luckily our house still furnished when we arrived so we can go in.
They have refurbished the house before we arrived, the house and everything inside is painted.
It looks good! We have used these days to clean everything.


Zoe found that the cleaning takes to long and is only going to help us so she can still go to the pool…..;)


Wel verlangen de kinderen naar de container want omdat we alleen een koffer bij hebben is het improviseren wat te doen. Maar er wonen kinderen op het erf waar wij ook wonen dus ze hoeven zich niet te vervelen. Dit zijn de neefje en nichtje van een zuster bij ons uit de gemeente.
Hele leuke en aardige mensen zijn het, we boffen echt met dit huis.


The children can’t wait that the container arrives, because since we left we have only one suitcase each. But there are neighbor children where we live so they do not get bored. These are the niece and nephew of a sister to us from the congregation.
Very nice and friendly people. We are really lucky with this house.


19/09
De Container komt vandaag aan! Hij is om 12:00 uit Paramaribo vertrokken, dus de container komt aan het eind van de dag aan. Ze hebben voor ons hier hulp geregeld en die waren er rond 17:00. 
Achterf blijkt dat de vrachtwagen er toch nog iets langer over doet dan we dachten.
We hebben maar gegeten voor de container kwam inplaats van na het uitladen, hebben ze wat extra energie voor het tillen.
De container is er uiteindelijk om 18:30, maar binnen een uurtje is alles uitgeladen en kan het inrichten beginnen. De jongens gaan na het uitladen snel door naar het voetbal. Dat is hier met allemaal broeders uit verschillende gemeentes om Nickerie heen.
Ook de kinderen wilde daar nog heen en ze hebben genoten! Het was zo ontzettend leuk, ook hoe ze de kinderen erbij betrekken, van jong tot oud.

19/09
Today the container arrives! He left Paramaribo at 12:00, so the container arrives at the end of the day. They have arranged for us here help and who were there around 17:00.
After it shows that the truck is doing a lot longer to arrive than we thought.
We have only eaten before the container arrived instead of after unloading, they have some extra energy to lift.
The container is finally at 18:30. Everything is unloaded within an hour and i can start to decorate. The boys go after unloading quickly to football. That is here with all brothers from different congregations around Nickerie.
The children wanted to go there yet and they have enjoyed it! It was so much fun, how they involve children, young and old.


Het inrichten kost uiteindelijk wel een hoop tijd en zweet, maar naar 3 dagen is alles aan kant en is ons huis klaar voor de eerste logees......;)

We zijn deze dagen ook gaan eten met Mike en Mirthe, zij komen ook uit Nederland en zouden hier een jaar naartoe gaan. Ze gaan komende 2 maanden de skp doen, dus ze blijven.
Wel gaan ze nog even terug naar Nederland om daarna weer terug te komen naar Suriname.

Ook hebben we tijd doorgebracht met Stef en Maryan, ook zei zijn komende maand weg als vervangende kringopziener en dat wil zeggen dat Remko het druk krijgt in de gemeente.

21/09
s' Avonds in de auto naar de vergadering, zegt Luke "mama ik vind dit echt een leuke gemeente" Hij wilde ook uit zichzelf een antwoord geven!
Dat was echt heel leuke om te horen, we hebben echt de juiste keus gemaakt om hier naar toe te gaan.
Hier zitten meer dan 20 kinderen, precies moet ik ze nog tellen, maar er zijn er nog een aantal met vakantie heb ik begrepen.
Zoë heeft het ook naar haar zin. Ze er was het er niet mee eens dat we die dag niet in de dienst waren, dus die avond heeft ze zelf maar afspraken gemaakt zodat ze in de dienst kan.
Ook had ze die avond mensen bij ons uitgenodigd. Ze loopt hier echt in de gemeente rond of ze er al jaren zit.  Ze geeft verschillende een brasa (knuffel), heel vrij is ze, heeft ze van haar oma's.

We zijn vandaag officieel welkom geheten in de gemeente, en is dit nu echt ons thuis.

22/09
Vandaag hadden we dus even tijd om te zwemmen, even heerlijk afkoelen.
Ik zei tegen Remko, laat mij maar vandaag rijden.
Zou de eerste keer worden hier in Suriname. Wel spannend want het stuur zit aan de andere kant, je moet links rijden. Ging op zich goed totdat.....politie.
Heb ik dus mijn rijbewijs niet bij......nee!!!.....boete......balen!
Maar als ik mijn rijbewijs ga laten zien, word de boete vernietigd.
Nu alleen nog de kunst om die politieagent te pakken te krijgen.....

23/09
We hadden voor we gingen gezegd tegen de kinderen, we gaan na een jaar evalueren hoe het gaat.
Voor het jaar gaan we niet zeggen we gaan terug, maar zetten door.
Hoe lang we blijven weten we niet, we gaan het zien.
Vandaag zegt Luke, "als we langer blijven gaan we dan naar een andere gemeente?"
Oftewel ik wil wel langer blijven maar NIET naar een andere gemeente!

Dus op naar een mooi tijd hier, met een hoop mooie herinneringen, met oude en nieuwe vrienden!
We houden van jullie allemaal!

23/09
Furnish takes ultimately a lot of time and sweat, but after 3 days everything on hand and our house is ready for the first lodgers ......;)

We are also going to eat these days with Mike and Mirthe, they also come from the Netherlands and would go a year here. They're going to do the next 2 months skp, so they continue.
However, they will still go back to the Netherlands to come back later to Suriname.

We also spent time with Stef and Maryan, also next month said road as a substitute circuit overseer, and that means that Remko is  busy in the congregation.

21/09
At night in the car to the meeting, Luke says, "Mom, I think this is a really nice town" He also wanted to give of itself an answer!
That was really nice to hear, we really made the right choice to go here.
Here are more than 20 children, i don't no exactly i still have to count them.
Zoe also made a appointment by herself. She disagreed that day that we were not in the field service, so that evening she herself made arrangements so that she can go in the field service.
She also had that night people invited. She walks around here really if she's been in the congregation for months. She gives different people Brasa’s (hug), she is very pretty, she is just her grandmother's.

We are called today officially welcomed into the congregation, and this is really our home.

22/09
So today we had some time to swim, cool dow.
I told Remko, let me ride today.
Would be the first time here in Suriname. Very exciting because the drive on the other side the road, you have to drive on the left. Went well until ..... police.
I forgot my driving license ......penalty !!! ..... .....


23/09
We told the kids, we're going to evaluate after a year how it goes.
For the year, we will not say we go back, but persevere.
How long we stay, we do not know, we'll see.
Today Luke says, "if we stay longer we go to another congrecation, i don't hope so”….


So for a nice time here, with a lot of beautiful memories with old and new friends!
We love you all!









Reacties

Populaire posts van deze blog

Road to Apoera

We wisten dat de weg naar apoera een avontuur zou gaan worden, maar wat voor een avontuur het geworden is dat was zelfs voor ons nog een verrassing. We knew that the road to Apoera was going to be an adventure, but it was an adventure that even surprised us. Je kunt apoera bereiken met de boot vanuit Nickerie waar wij wonen of met de auto vanuit Paramaribo. De route met de auto is een route van ongeveer 8 uur over een bouxiet weg dwars door de jungle van Suriname, dat is een weg die je ooit gereden moet hebben, dus wij gaan over de weg. Er gaan verschillende verhalen de ronde of je deze weg nu wel of niet moet rijden, en wel of niet alleen. Onze informatie komt van iemand uit apoera dus voor ons het meest betrouwbaar. Wel goed voorbereiden, maar de weg is goed te doen is ons verteld. We dachten, we nemen het zekere voor het onzekere, dus de auto volgepakt met nood pakket, voor wat er eventueel zou kunnen gebeuren. Want ja er zijn stukken bij waar je geen telefoo

Apoera - Blanche Marie

Na een lange reis waren we blij in apoera te zijn aangekomen. We mochten de komende week bij Romano en Trifosa logeren. Ze hebben een leuk gezellig huis boven de koninkrijk zaal. We hebben genoten van Romano's kookkunsten en de heerlijk warme douche, want die hebben wij niet. We waren hier ook met oudjaar en we zijn ons kapot geschrokken van het vuurwerk, het leken wel bommen die afgingen en dat is niet overdreven. Dat soort vuurwerk is echt illegaal in Nederland. Dat was echt een nieuwe beleving. Zoë raakte er zelfs door in paniek en Luke...... Ik zei altijd, als Luke slaapt kun je een bom laten vallen. Nou dat is zeker waar 😂 After a long journey we were glad to have arrived in Apoera. We were staying the week at Romano Trifosa. They have a nice cozy house above the kingdom hall. We enjoyed Romano's cooking and the delicious hot shower, because we do not have one. We were here New Year's Eve and we are devastated shocked by the fireworks, it seemed like bombs

Bakaaboto

It's vacation for the childeren and that means that we are in the city (paramaribo) Het is vakantie voor de kinderen dus dat  wil zeggen dat we weer naar de stad (paramaribo) zijn.  The first day there was a circuit assembly. It was nice to meet old friends that we got to know two years ago, to see new friends and to meet new people. De eerste dag hier was er kringvergadering. Erg leuk om oude vrienden te zien die we twee jaar geleden hier hebben leren kennen, nieuwe vrienden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten . We are staying whit friends and they arrange to go somewhere. The water there was too high, so they arrange that we are going to bakkaboto's. We are staying near lelydorp, so we have to drive for 2,5 hour's and that means to get up early. Degene waarbij we logeren hadden iets geregeld om naartoe te gaan. Het water bleek te hoog te zijn dus hebben ze op het laatste geregeld dat we naar bakkaboto gaan. We verblij